Niets zo fijn als ’s avonds te genieten van je tuin. Heerlijk ontspannen een boek lezen, of gewoon ontspannen luisteren naar de vogels en de wind die door de bomen gaat. Met tuinverlichting kun je daar de perfecte sfeer voor neer zetten. De opties in tuinverlichting zijn echter enorm. Tijd dus om te kijken naar de beste opties voor verlichting in je tuin.

Tuinspotjes om de juiste sfeer neer te zetten

Iets wat erg goed werkt om die juiste sfeer in je tuin neer te zetten zijn led tuinspots. Hiermee kun je een bepaald onderwerp extra uitlichten, zoals een boom, of bijvoorbeeld een deel van een muur. Met een spotje kun je deze richten waar je wil en zo precies in het licht zetten wat je wil. Als je een grote tuin hebt is het verstandig om goed over het gebruik van led tuinspots na te denken. Zorg altijd dat er een balans is!

De staande lamp is sfeervol én praktisch

Een type lamp dat we ook veel zien in tuinen, is de staande lamp. Deze brengt ook veel sfeer, maar is daarnaast praktisch omdat het grotere stukken kan verlichten, zodat je goed kunt zien waar je loopt. Will je hem toch wat meer als sfeerverlichting gebruiken, dan kun je hem bijvoorbeeld onder een boom plaatsen. Met een staande buitenlamp kun je natuurlijk niet als bij een spotje flexibel zijn met wat je wilt verlichten.

Grondspots als wegwijzers en oriëntatieverlichting

Wil je het pad dat door je tuin loopt goed verlicht hebben, dan zijn grondspots ideaal. Je werkt dit soort verlichting weg in de grond, waarna deze bijna niet meer opvalt. Inbouw grondspots zijn geschikt als wegwijzers en oriëntatieverlichting, waardoor ze voor meer veiligheid zorgen. De wijze waarop je ze plaatst, bepaalt de sfeer die de grondspots in de tuin brengen.

Veel mensen hebben tegenwoordig een overkapping of veranda in de tuin. Met een hangende buitenlamp kun je die goed verlichten, zonder dat je ruimte op de grond in neemt. Niet alleen wordt de ruimte goed verlicht omdat de lichtbron hoog hangt, een hangende buitenlamp is daarnaast ook erg sfeervol!

Met ronde lichtbollen ziet je tuin er direct feestelijk uit en voeg je sfeer toe. Tegenwoordig zijn er veel ronde lichtbollen op de markt die je van kleur kunt veranderen, waardoor je de sfeer in de tuin nog meer kunt aanpassen. Het leuke van lichtbollen is dat er veel verschillende formaten zijn en dat je daar mee kunt spelen.

Over de auteur