Het is alweer bijna kerst en de dagen beginnen steeds korter, maar ook steeds kouder te worden. Op de meeste plekken in Nederland heeft het inmiddels al een paar dagen gevroren en dragen de meeste mensen al een wollen sjaal of handschoenen. Als je echter een mooie tuin hebt, wil je hier het hele jaar van kunnen genieten, niet alleen wanneer het weer warm is en het lang licht is buiten. Het hebben van een tuinkachel kan hier goed bij helpen. Op deze manier kun je ook nu het koud lange tijd doorbrengen in de tuin.  

Welke tuinkachel past het best in jouw tuin?

Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, de keuze hangt natuurlijk af van wat jij nodig hebt. De kachels variëren in grootte maar ook in hun vermogen, uitgedrukt in kiloWatt. Verder hebben sommige kachels ook nog de extra optie, namelijk een ovenfunctie. Op die manier zou je nu het koud is op je veranda of in je tuinhuis vooralsnog kunnen koken voor je gasten. Vlees roosteren is natuurlijk een favoriet in de winter, maar ook geroosterde groenten smaken erg lekker uit een houtoven. De meeste houtkachels hebben minimaal twee jaar garantie, dus mocht er iets misgaan dan kan het snel worden opgelost zonder extra kosten. Daarnaast voldoen alle tuinkachels aan de strenge Europese wetgeving omtrent fijnstofproductie, dus daar hoef je je ook geen zorgen om te maken. Je hoeft dus na plaatsing alleen maar te genieten van een warm plekje in de tuin. Dit kan je alleen doen met een goed boek of je nodigt familie en/of vrienden uit en roostert een heerlijk diner uit je eigen tuinkachel.  

De ideale plek voor jouw tuinkachel. 

Over het algemeen zijn de kachels het meest geschikt om te plaatsen onder een overkapping, in een schuur of een tuinhuis. Je kan er ook voor kiezen de kachel zonder overkapping neer te zetten: zorg in dat geval ook voor twee enkelwandige pijpen met een regenkap. Je kunt de tuinkachel insprayen met een hittebestendige lak om te voorkomen dat deze verroest. Kies je er toch voor om de kachel overdekt te plaatsen? Er moet dan waarschijnlijk een gat in het dak gemaakt worden om de rookpijp doorheen te laten gaan. Op deze manier voorkom je dat er rook in de ruimte vrijkomt. Je kan dus op elke plek in je tuin genieten van gezellig plekje, ook in dit koude winterweer.  

Over de auteur