De temperaturen stijgen naar maximale hoogte. Tijd om vroeg op te staan, je spullen in te pakken en te vertrekken naar het strand! 

Na zo’n heerlijke dag wil je natuurlijk lekker rozig thuiskomen en verkoeling vinden in je eigen huis. Alleen vaak is dat helaas niet het geval. De thermostaat in huis staat op 28 graden Celsius, wat lekker slapen bijna onmogelijk maakt. Maar wees gerust, er zijn oplossingen! Alle handige tips en manieren hoe je je huis koel kan houden deze zomer lees je hieronder.

De juiste zonwering

Ben je op zoek naar de perfecte zonwering voor je huis? De elektrische zonneschermen van Degalux International BV kunnen jou én je huis goed beschermen tegen de warme felle zon. Niet alleen blijft je huis lekker koel door het scherm, je creëert ook een fijne schaduwplek voor in je tuin of op je balkon. Een zonnescherm is ontzettend makkelijk in gebruik, zeker als deze elektrisch is! Zorg er wel voor dat je het zonnescherm weer dicht doet bij slechte weersverwachtingen of als er storm op komst is. 

Houd je gordijnen dicht

Het klinkt misschien een beetje onlogisch om je gordijnen overdag te sluiten, maar het werkt echt. Het idee van je gordijnen dicht laten geeft je misschien een benauwd en beklemmend gevoel, maar het zorgt er ook voor dat er geen zonlicht binnenkomt gedurende de dag. En omdat de zon niet naar binnen kan schijnen, warmt je huis ook minder snel op.

2 x per dag doortochten

Omdat de temperatuur op een goed moment altijd iets daalt, is het belangrijk om op die momenten je huis even flink door te tochten. Vroeg in de ochtend, het liefst nog voor de zon helemaal op is, is de temperatuur nog niet maximaal en kun je alle deuren en ramen tegen elkaar openzetten. Doe dit ’s avonds laat ook, als het buiten wat koeler is geworden. Zo laat je de warmte uit je huis ontsnappen en de tocht zorgt weer voor een beetje verkoeling. Zorg ’s avonds wel dat je de verlichting uit laat als je de ramen en deuren open hebt, want anders houdt niet de warmte, maar de muggen je de hele nacht wakker!

Een mobiele airco of ventilator

Je redder in nood! Een mobiele airco of ventilator kan echt je beste vriend zijn op warme dagen. Zorg er daarom voor dat je deze altijd in huis hebt, of in je schuur hebt staan. Vaak denk je dat je hem niet nodig hebt, totdat het weer zo warm wordt. Het is eerst altijd even wennen, maar het is en blijft altijd een verademing als je hem aanzet in de extreme hitte. 

Over de auteur